Alte atractii

Muzelu satului branean

Muzeul Satului din Bran este amenajat chiar în curtea Castelului Bran (cel mai vizitat obiectiv turistic din România după statisticile oficiale – datorită legendelor ce îl au ca personaj principal pe „Dracula”) şi reprezinta un important vestigiu cultural al zonei Bran. Realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidenţiază arhitectura tradiţională din satele din Ţara Bârsei.

Principalele tipuri de gospodarii şi locuinţe amenajate în interiorul muzeului, alături de o serie de anexe gospodareşti sunt raportate la ocupaţiile de bază ale vremurilor respective, cum ar fi: agricultura, creşterea animalelor, prelucrarea lânii şi a lemnului, etc. Muzeul satului braneăn evidenţiază evoluţia tipologică arhitecturală de la case cu o singură încapere la case cu două şi trei încaperi, cu tindă şi diverse anexe.

>> PAGINA OFICIALA

 

Cheile Moieciului

Sunt un loc ideal pentru deconectarea de la viaţa citadină încărcată şi agitată, oferind peisaje impresionante şi modalităţi de recreere variate. Zona se află în vecinătatea comunei Moeciu, limita de sud-est a Depresiunii Braşovului. În scopul de a conserva frumuseţea regiunii a fost creată rezervaţia bio-geologică „Cheile Moeciului".
Iubitorii de natură se pot delecta cu plimbări ce dezvăluie diversitatea formelor de relief existente, de la munţi înalţi si platouri până la văile râurilor ce curg agale printre pereţii stâncoşi. Relieful a dat naştere şi unor cascade inedite, care se scurg pe versanţi asemeni unor fire strălucitoare. Ansamblul acestor cascade poartă numele de „La Chişătoareâ”.© 2009-2022 Hotel Maridor. All rights reserved. Design & powered by www.edgedesign.ro